چاپ افست چیست؟ مزایا، کاربرد و فرآیند اجرا

چاپ افست چیست؟ مزایا، کاربرد و فرآیند اجرا 500 333 کوشا کارتن

در صنعت چاپ و بسته بندی از روش های مختلفی برای چاپ روی کارتن های بسته بندی استفاده می شود که یکی از ان ها چاپ افست می باشد. در این مطلب تصمیم داریم شما را با چاپ افست و مزایای آن اشنا کنیم. در کارخانه های کارتن سازی به طور معمول از چاپ فلکسو برای چاپ روی کارتن استفاده میشود.

چاپ افست چیست؟

چاپ افست یکی از انواع روش های چاپ است که در صنعت چاپ و بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع چاپ به لیتوگرافی هم معروف بوده و روشی برای چاپ انبوه به شمار می رود.

چاپ افست بسیار به صرفه است و کیفیت طرح چاپ شده با این روش بسیار بالاست. به همین دلیل به وفور در صنعت چاپ و بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد و تعداد زیادی از جاپخانه‌ها از این روش استفاده می کنند.

چاپ افست چیست؟

تاریخچه چاپ افست

چاپ افست اولین بار با هدف بازسازی آثار هنری به صورت مقرون به صرفه به وجود آمد. اولین دستگاهی که برای چاپ افست مورد استفاده قرار گرفت در سال 1875 میلادی توسط شخصی به نام رابرت بارکلی اختراع شد.

به تدریج این روش با پیشرفت های زیادی همراه شد تا اینکه در سال 1903 شرکت مطبوعاتی پیتر پرس تصمیم گرفت از این روش برای چاپ روزنامه های خود استفاده کند. به این ترتیب بود که چاپ افست به دنیا معرفی شد و بعدها در صنعت چاپ و بسته بندی جایگاه ویژه ای پیدا کرد.

مزایای چاپ افست

اولین و مهم ترین مزیت چاپ افست، کیفیت بسیار بالای آن است. شما می توانید انواع تصاویر رنگی مختلف را روی کارتن چاپ کرده و از تثبیت رنگ آن مطمئن باشید. امکان کنترل جریان جوهر توسط اپراتور چاپ افست وجود دارد و به همین دلیل تصاویر چاپ شده از کنتراست کافی برخوردار خواهند بود.

مزیت مهم بعدی این نوع چاپ، امکان چاپ انبوه می باشد. این ویژگی برای شرکت های بزرگ که می خواهند تعداد زیادی کارتن بسته بندی را برای محصولاتشان تولید کنند اهمیت زیادی دارد. روش های چاپ دیگری هم وجود دارد که کیفیت ان ها در حد چاپ افست یا حتی بالاتر است. اما این روش ها از قیمت های بسیار بالاتری برخوردار بوده و به هیچ عنوان از نظر اقتصادی با چاپ افست قابل مقایسه نیستند. به همین دلیل است که معمولا شرکت ها و سازمان های مختلف این روش را برای چاپ طرح خود انتخاب می کنند.

دستگاه های چاپ معمولی در حین چاپ در تیراژ بالا به تدریج کم جوهر شده و کیفیت تصاویر چاپ شده در آن ها افت پیدا می کند. اما در دستگاه چاپ افست به راحتی امکان کنترل جریان جوهر وجود داشته و در تمام طول چاپ هیچ تغییری در کیفیت تصاویر به وجود نخواهد امد. از طرفی دیگر، مدت زمان لازم برای این نوع چاپ بسیار کم بوده و جزو روش های چاپ سریع به شمار می رود.

ویژگی جالب دیگر چاپ افست این است که شما می توانید از این روش برای چاپ روی سطوح مختلف مثل کارتن، کاغذ، چرم، پارچه، فلز، چوب، پلاستیک و… استفاده کنید. تکنولوژی این نوع چاپ شباهت زیادی با چاپ فلکسو دارد.

در نهایت هم در کنار تمام این مزایا می توانید مطمئن باشید تصاویر چاپ شده به کمک این روش کاملا ماندگار بوده و کیفیت آن ها در طول زمان دچار تغییر نخواهد شد.

فرایند چاپ افست چگونه است؟

مراحل انجام چاپ افست به زبان ساده عبارت است از:

  1. ابتدا براساس طرح مورد نظر، صفحاتی از جنس زینک تهیه شده و طرح مورد نظر به این صفحات زینک منتقل می شود. معمولا برای هر مرحله رنگ آمیزی به چهار زینک نیاز است.
  2. هر زینک به دور یک غلتک مخصوص پیچیده می شود.
  3. هر غلتک حاوی زینک با یک غلتک جوهر و یک غلتک آب در ارتباط می باشد.
  4. زینک ابتدا در تماس با غلتک آب مرطوب شده و سپس با غلتک دوم به جوهر آغشته می شود. به این ترتیب طرح روی زینک نمایان شده و روی سطح سیلندر واسطه چاپ می شود.
  5. این مراحل برای هر زینک تکرار می شود تا در نهایت سطح مورد نظر به طور کامل دارای طرح مورد نظر باشد.

تفاوت های چاپ دیجیتال و چاپ افست چیست؟

چاپ دیجیتال و چاپ افست دو روش چاپ محبوب هستند ولی تفاوت های زیادی با هم دارند. در ادامه به مقایسه این دو روش و تفاوت های آن ها می پردازیم:

  • ظرفیت چاپ: همانطور که در بخش های قبلی هم گفتیم روش چاپ افست برای تعداد چاپ انبوه قابل استفاده می باشد. اما تعداد و میزان چاپ با روش دیجیتال محدودتر است.
  • تنظیم راحت: تنظیمات چاپ در روش دیجیتال بسیار ساده تر و سریع تر است. اما در روش چاپ افست برای تنظیم کردن دستگاه زمان زیادی نیاز است. البته با توجه به اینکه در چاپ افست شما می توانید فرایند چاپ را در تیراژ بالا انجام دهید، این ویژگی یک نقطه ضعف به شمار نمی آید.
  • سطوح قابل استفاده: چاپ افست امکان چاپ تصاویر مختلف روی هر سطحی را فراهم می کند، اما چاپ دیجیتال فقط برای سطوحی مثل کاغذ قابل استفاده می باشد.

فرایند چاپ افست چگونه است؟

تفاوت چاپ افست با چاپ هولوگرام

روش های افست و هولوگرام دو روش اصلی برای چاپ تصاویر با کیفیت بالا هستند. اما این روش ها از یک تفاوت اصلی برخوردارند و آن هم فرایند تولید آنهاست. به این صورت که در چاپ افست از جوهر و در چاپ هولوگرام از لیزر استفاده می شود.

تاثیرات زیست محیطی چاپ افست چیست؟

در چاپ افست از زینک استفاده می شود که کاملا قابلیت بازیافت است. همچنین این روش نسبت به بسیاری از روش های دیگر چاپ جوهر کمتری را هدر می دهد. میزان ترکیبات آلی فرار ( VOC ) هم در این روش بسیار کم است.

کاربردهای چاپ افست چیست؟

چاپ افست یک روش رایج برای چاپ انواع کتاب، مجله، روزنامه، بروشور و…. است. همچنین در تولید اکثر کارتن های بسته بندی هم از این روش برای چاپ طرح و برند محصول استفاده می شود. در کارخانه کارتن سازی با توجه به نظر مشتریان از روش های متعددی برای چاپ روی کارتن های بسته بندی استفاده می شود که چاپ افست یکی از رایج ترین انهاست.

کاربردهای چاپ افست چیست؟

انتخاب بین چاپ افست و چاپ دیجیتال

در صورتی که شما تصمیم دارید طرح مورد نظر خود را در تیراژ بالا چاپ کنید، هیچ روشی به اندازه چاپ افست برایتان مناسب نخواهد بود. همچنین این روش بسیار مقرون به صرفه بوده و برای اجرای طرح مورد نظر روی هر سطحی قابل استفاده است. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که در صنعت کارتن سازی شما باید بین چاپ فلکسو و کارتن لمینتی برای چاپ روی کارتن انتخاب کنید.

به این مطلب امتیاز دهید!

امتیاز: 5 / 5. تعداد رای: 4

1 دیدگاه

"*" indicates required fields

نام
واحد فروش